Kuijpers Instruments Groesbeek
Bredeweg 48
6562 DG Groesbeek

Gebruiksaanwijzing nr. KIG-834


ontbreekt

Lens ophecht ring

Art. nr. KIG-834

Classificatie:

Het instrument voldoet aan de CE- markering voor Medische Hulpmiddelen, klasse 1.
Waarvoor is het instrument te gebruiken.

De lensring is een onderdeel van de lensset KIG-834-850-851. De ring dient voor het inleggen van de lensjes als de ring is gehecht op de conjuctiva. Men kan ermee diep in het oog kijken m.b.v. een microscoop.


Info /levering/vrijgave

De fabrikant levert een product dat is voorzien van een artikel nummer van de firma. Het product is bij de uitgangscontrole gecontroleerd op scherpte, afwerking, doelmatigheid. De gegevens worden vastgelegd, zoals materiaalkeuze, lot nr., artikel nummer en CE nr.. Het product wordt verpakt en meegeleverd wordt dan sterilisatie gegevens en bij levering is het product vrijgegeven.

De gebruiker

De gebruiker dient bij het innemen/ontvangen van het product een visuele controle uit te voeren. De gebruiker dient na een visuele controle de leverancier, indien mogelijk, kenbaar te maken of het product is goed bevonden. De gebruiker dient bij onvoldoende functioneren of bij gebreken, na of tijdens het gebruik, contact op te nemen met de fabrikant die dan op het product een controle uitvoert en zo nodig maatregelen neemt.


Vóór het eerste gebruik.

Het instrument wordt gedesinfecteerd geleverd. Als eerste stap is het gedesinfecteerd met Allclean vlgs. VAH en Europeese normen. U dient voor het gebruik de verpakking te verwijderen en visueel te controleren op gebreken of beschadigingen, U dient als laatste stap de “high-level" desinfectie/sterilisatie uit te voeren in de door U gewenste verpakking om direct klaar te maken voor chirurgisch gebruik.

Bij elk verder gebruik.

Het instrument dient bij elk verder gebruik te worden gecontroleerd op goede werking (passend zijn en rond kunnen draaien van de lensjes), beschadigingen, gebreken of slijtage. Ook dient te worden gecontroleerd of de ring nog rond is.

De lensring mag machinaal worden gereinigd.Aanwijzingen voor het onderhoud.

Het instrument vergt geen speciaal onderhoud.

Wat te doen bij klachten.

Indien het instrument niet (meer) voldoet aan de eisen, of bij gebreken of beschadigingen dient contact te worden opgenomen met de fabrikant.

Technische gegevens.

Materiaal RVS.
Inwendige diameter 11, 5 mm
Schuinte van de onderrand 45 graden
3 inkepingen in de bovenrand voor de hechtdraden.