Kuijpers Instruments Groesbeek
Bredeweg 48
6562 DG Groesbeek

Gebruiksaanwijzing nr. KIG-754Bouwmanse sonde

Art. nr. KIG-754

Classificatie:

Het instrument voldoet aan de CE- markering voor Medische Hulpmiddelen, klasse 1.
Waarvoor is het instrument te gebruiken.

Het instrument is te gebruiken bij oogoperaties; ingrepen met name bij verstopte traanbuisjes. De sonde is tweezijdig te gebruiken en zijn verschillend in dikte.


Info /levering/vrijgave

De fabrikant levert een product dat is voorzien van een artikel nummer van de firma. Het product is bij de uitgangscontrole gecontroleerd op scherpte, afwerking, doelmatigheid. De gegevens worden vastgelegd, zoals materiaalkeuze, lot nr., artikel nummer en CE nr.. Het product wordt verpakt en meegeleverd wordt dan sterilisatie gegevens en bij levering is het product vrijgegeven.

De gebruiker

De gebruiker dient bij het innemen/ontvangen van het product een visuele controle uit te voeren. De gebruiker dient na een visuele controle de leverancier, indien mogelijk, kenbaar te maken of het product is goed bevonden. De gebruiker dient bij onvoldoende functioneren of bij gebreken, na of tijdens het gebruik, contact op te nemen met de fabrikant die dan op het product een controle uitvoert en zo nodig maatregelen neemt.


Vóór het eerste gebruik.

Het instrument wordt gedesinfecteerd geleverd. Als eerste stap is het gedesinfecteerd met Allclean vlgs. VAH en Europeese normen. U dient voor het gebruik de verpakking te verwijderen en visueel te controleren op gebreken of beschadigingen, U dient als laatste stap de “high-level" desinfectie/sterilisatie uit te voeren in de door U gewenste verpakking om direct klaar te maken voor chirurgisch gebruik.

Na en tijdens het gebruik.

De sonde is naar wens te buigen. De sonde mag niet worden gebruikt als er beschadigingen zijn aan de uiteinden.

Reiniging

De sonde mag machinaal gereinigd/gedesinfecteerd wordenAanwijzingen voor het onderhoud.

De sonde is buigzaam en kan zo nodig opnieuw gericht worden.

Wat te doen bij klachten.

Indien het instrument niet voldoet aan de eisen, of bij gebreken of beschadigingen dient contact te worden opgenomen met de fabrikant.

Technische gegevens.

Materiaal rvst.
Totale lengte 130 mm
0 =0,8 mm dik
00 = 0,7 mm dik