Kuijpers Instruments Groesbeek
Bredeweg 48
6562 DG Groesbeek

Gebruiksaanwijzing nr. KIG-690

Biopsie tang

Art. nr. KIG-690

Classificatie:

Het instrument voldoet aan de CE- markering voor Medische Hulpmiddelen, klasse 1.
Waarvoor is het instrument te gebruiken.

Het instrument is een biopsie tang die gebruikt wordt om een biopt te nemen. In de meeste gevallen wordt hij gebruikt in de gynaecologie. Bij het heft is een blokkering aangebracht.


Info /levering/vrijgave

De fabrikant levert een product dat is voorzien van een artikel nummer van de firma. Het product is bij de uitgangscontrole gecontroleerd op scherpte, afwerking, doelmatigheid. De gegevens worden vastgelegd, zoals materiaalkeuze, lot nr., artikel nummer en CE nr.. Het product wordt verpakt en meegeleverd wordt dan sterilisatie gegevens en bij levering is het product vrijgegeven.

De gebruiker

De gebruiker dient bij het innemen/ontvangen van het product een visuele controle uit te voeren. De gebruiker dient na een visuele controle de leverancier, indien mogelijk, kenbaar te maken of het product is goed bevonden. De gebruiker dient bij onvoldoende functioneren of bij gebreken, na of tijdens het gebruik, contact op te nemen met de fabrikant die dan op het product een controle uitvoert en zo nodig maatregelen neemt.


Vóór het eerste gebruik.

Het instrument wordt gedesinfecteerd geleverd. Als eerste stap is het gedesinfecteerd met Allclean vlgs. VAH en Europeese normen. U dient voor het gebruik de verpakking te verwijderen en visueel te controleren op gebreken of beschadigingen, U dient als laatste stap de “high-level" desinfectie/sterilisatie uit te voeren in de door U gewenste verpakking om direct klaar te maken voor chirurgisch gebruik.

Bij elk verder gebruik.

Het instrument dient bij elk verder gebruik te worden gecontroleerd op beschadigingen, gebreken of slijtage.

Na het gebruik.

Het instrument mag machinaal worden gereinigd, in de open stand.
Na machinale reiniging dient men goed te controleren of de bekjes voldoende schoon zijn. Zonodig borstelen met een zacht borsteltje.Aanwijzingen voor het onderhoud.

Er is geen speciaal onderhoud nodig. Indien nodig kan het instrument geslepen worden.

Wat te doen bij klachten.

Indien het instrument niet of niet meer voldoet aan de eisen, of bij gebreken of beschadigingen, dient U contact opnemen met de fabrikant.

Technische gegevens.

Materiaal geperforeerd rvst.
Diameter schuif schacht 20 cm
Totale lengte ± 335 mm