Kuijpers Instruments Groesbeek
Bredeweg 48
6562 DG Groesbeek

Gebruiksaanwijzing nr. KIG-690

Spreider vlgs Scott

Art. nr. KIG-690

Classificatie:

Het instrument voldoet aan de CE- markering voor Medische Hulpmiddelen, klasse 1.
Waarvoor is het instrument te gebruiken.

Het instrument is een ring die als buikspreider vlgs. Scott wordt gebruikt bij buikoperaties. Met name bij de gynaecologie. De aangebrachte sleufjes zijn er om een sliconen trekhaakje in te schuiven.


Info /levering/vrijgave

De fabrikant levert een product dat is voorzien van een artikel nummer van de firma. Het product is bij de uitgangscontrole gecontroleerd op scherpte, afwerking, doelmatigheid. De gegevens worden vastgelegd, zoals materiaalkeuze, lot nr., artikel nummer en CE nr.. Het product wordt verpakt en meegeleverd wordt dan sterilisatie gegevens en bij levering is het product vrijgegeven.

De gebruiker

De gebruiker dient bij het innemen/ontvangen van het product een visuele controle uit te voeren. De gebruiker dient na een visuele controle de leverancier, indien mogelijk, kenbaar te maken of het product is goed bevonden. De gebruiker dient bij onvoldoende functioneren of bij gebreken, na of tijdens het gebruik, contact op te nemen met de fabrikant die dan op het product een controle uitvoert en zo nodig maatregelen neemt.


Vóór het eerste gebruik.

Het instrument wordt gedesinfecteerd geleverd. Als eerste stap is het gedesinfecteerd met Allclean vlgs. VAH en Europeese normen. U dient voor het gebruik de verpakking te verwijderen en visueel te controleren op gebreken of beschadigingen, U dient als laatste stap de “high-level" desinfectie/sterilisatie uit te voeren in de door U gewenste verpakking om direct klaar te maken voor chirurgisch gebruik.

Bij elk verder gebruik.

De ringspreider dient bij elk verder gebruik te worden gecontroleerd op beschadigingen, gebreken of slijtage.

Na het gebruik.

De ringspreider mag machinaal worden gereinigd. De disposable siliconen trekhaakjes dienen voor de desinfectie te worden verwijderd uit de ring.Aanwijzingen voor het onderhoud.

Er is geen speciaal onderhoud nodig.

Wat te doen bij klachten.

Indien het instrument niet of niet meer voldoet aan de eisen, of bij gebreken of beschadigingen, dient U contact opnemen met de fabrikant.

Technische gegevens.

Materiaal rvst.plaat
Diameter 320 mm.
Hoogte± 230 mm
Dikte 1,25 mm