Kuijpers Instruments Groesbeek
Bredeweg 48
6562 DG Groesbeek

Gebruiksaanwijzing nr. KIG-352

Meiboom Klier set

Art. nr. KIG-352

Classificatie:

Het instrument voldoet aan de CE- markering voor Medische Hulpmiddelen, klasse 1.
Waarvoor is het instrument te gebruiken.

Dit is een setje dat gebruikt wordt bij een behandeling van een oogaandoening aan de meiboom klier. Het wordt gebruikt door optometristen. Het setje mag onsteriel worden gebruikt mits het goed gedesinfecteerd is en na behandeld met alcohol.


Info /levering/vrijgave

De fabrikant levert een product dat is voorzien van een artikel nummer van de firma. Het product is bij de uitgangscontrole gecontroleerd op scherpte, afwerking, doelmatigheid. De gegevens worden vastgelegd, zoals materiaalkeuze, lot nr., artikel nummer en CE nr.. Het product wordt verpakt en meegeleverd met sterilisatie gegevens en bij levering is het product vrijgegeven.

De gebruiker

De gebruiker dient bij het innemen/ontvangen van het product een visuele controle uit te voeren. De gebruiker dient na een visuele controle de leverancier, indien mogelijk, kenbaar te maken of het product is goed bevonden. De gebruiker dient bij onvoldoende functioneren of bij gebreken, na of tijdens het gebruik, contact op te nemen met de fabrikant die dan op het product een controle uitvoert en zo nodig maatregelen neemt.


Vóór het eerste gebruik.

Het instrument wordt gedesinfecteerd geleverd. Als eerste stap is het gedesinfecteerd met Allclean vlgs. VAH en Europeese normen. U dient voor het gebruik de verpakking te verwijderen en visueel te controleren op gebreken of beschadigingen. U dient voor gebruik het instrument te desinfecteren/ steriliseren.

Bij elk verder gebruik.

Men dient bij elk verder gebruik te controleren op beschadiging of gebreken.


Desinfectie.

Het instrument mag machinaal worden gereinigd.


Aanwijzingen voor het onderhoud.

Onderhoud is niet nodig.

Wat te doen bij klachten.

Indien een instrument niet meer voldoet aan de eisen, of bij gebreken of beschadigingen, dient contact te worden opgenomen met de fabrikant.

Technische gegevens.

Materiaal rvst. 303
Totale lengte van de instrumentjes ± 115 mm

Het setje bevat:
1 st Klierboom pincet 5,5 KIG-359-1
1 st Klierboom pincet 4,0 KIG-359-2
1 st Spatel 8 x 15 mm KIG-359-3
1 st Wattenstokje 4 mm KIG-359-4